Auteur: De beer, Van Noortwijk & Van Iwaarden
‘De Beer en Van Noortwijk staan zonder enig compromis te koken. Alles is intens. Ramvol smaak.’ Joël Broekaert, NRC Handelsblad
Inspirerende recepten van drie vrienden die vol bravoure culinair Nederland veroveren
Uitgesproken, eigenzinnig, bourgondisch, no-nonsense en alles van hoge kwaliteit: chefs Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk en wijnkenner Johanneke van Iwaarden veroverden snel culinair Nederland met hun bijzondere keukens in restaurants BREDA, Guts en Maris Piper. Voor alle fans en thuiskoks zijn dit hun verhalen van vroeger en nu, vanuit de keuken en van op reis, opgetekend door Ronald Giphart. Tel daarbij op ruim vijftig van hun beste recepten, verrukkelijke wijnsuggesties en prachtige foodfotografie van Chantal Arnts, en je hebt een heerlijk boek om thuis van te genieten.
‘Ze maakten een droomstart, de jongemannen en vrouw die restaurant BREDA openden. Drie jonge honden die zo’n weelderig, spannend menu neerzetten, dat is heel knap.’ - Het Parool
‘Eén hap en we zijn om. Vóór het derde gerecht hebben we al drie keer hardop gevloekt. Van verrukking, niet van ontzetting. Cijfer: 10-’ - de Volkskrant